2018-01-20 247 浏览
星期四,黎东涌呢个感觉悠闲的地方,多数去观光,一系就血拼。但今次我系去开会,系几大心理压力下,想揾个地方食得好味,又坐得舒服,可以俾我叉好电变劲量兔先搏鬪。由于人生路不熟,上open rice睇下有咩食,揾到有飨和民,应该稳阵,望下菜牌,同和民差唔多,就拎飞仔了,因为一个人的关系,1分钟都唔洗就有位坐! 内里和风装修,因为楼底矮,又遇著午市人潮,满晒坐,所以都几嘈下。唔知佢几时开张,员工们手忙脚乱咁,感觉好似快餐店,唔似招呼周到的日式餐厅,叫左是日精选,秘制炸鸡定食,好快食物送到,定食有主菜炸鸡,沙律,白饭,面鼓汤,日式蒸蛋。炸鸡干身松脆唔算油腻,可能呢间分店行快餐模式,炸鸡黎到唔热了,沙律求其,得九牙同生菜,粟米几粒,车厘茄都无粒,酱汁又少。蒸蛋够滑同热,唔错。面鼓汤同水无分别,淡踎踎,仲衰过用粉开的面鼓汤。最弊系餐具都洗得唔干净,匙羹有残迹,问店员拎第二只都一样,第三次我见佢用布抺左先俾我,好唔掂!我计划食晒成个餐先嗌餐饮,因为我食完个餐仲应该有时间先去开会,咁样可以慢慢饮。点知咁就出事了,我个杯冻奶茶少甜少冰过左半个钟都未黎,期间催左两次,我由唔心急变左心急。跟住谂谂下唔对路,万

我计划食晒成个餐先嗌餐饮,因为我食完个餐仲应该有时间先去开会,咁样可以慢慢饮。点知咁就出事了,我个杯冻奶茶少甜少冰过左半个钟都未黎,期间催左两次,我由唔心急变左心急。跟住谂谂下唔对路,万一埋单再等半个钟咪死,所以第三次催就顺便嗌埋埋单拎走饮。

原来呢到嗌左埋单,佢会印张单俾你拎出去俾钱,好多余,俾得单我不如收埋钱啦😒,跟住我拎住张单去收银处,其实又即系落单兼俾茶水的地方,同一个员工兼负责晒落单,打单同收银,唔怪之得咁慢啦。

呢度真系比较适合游客黎食,我谂本地客应该唔会再返黎...