2023-06-01
有时候好想逃出人烟稠密、生活节奏急促既Home Kong🇭🇰今次离开香港……岛,出发东涌🥰与繁嚣既商业区相比,东涌海堤湾畔一带就仿如绿洲,仲有少少好似去左异国旅行既感觉食饱饱后逛个东荟城outlets,就系去旅行既节奏了🛍️位置沿东涌地铁站上盖天桥一直走,下天桥就会见到欧陆风情餐厅A Tavola Bar & Grill环境餐厅分室外及室内用餐区,室内用餐环境以幽暗灯光衬托欧陆风陈设,高楼底配搭柔和烛台吊灯,有点欧洲古堡的情调🏰;而室外用餐区更可远眺海傍黄昏🌆风景,很是浪漫店内仲有一个大投射电视播紧跟足球比赛另外四方八面都有电视📺仔播放不同类型球赛,满足不同客人所需食物餐厅提供前菜、小食、意粉、扒类、pizza、甜品、酒类及无酒精饮品任君选择,好多款式🫓A Tavola Nachos with Roasted Chicken 巨无霸Nachos谁与争风🥳,份量大到足够3-4个人一同享用Nachos以牛油果酱、酸忌廉、蕃茄酱作调味足料配料包括洋葱、橄榄、烧熔过后的芝士,再可以拣鸡肉/ 牛肉/ 素toppings我地拣左烧鸡肉,柳丁烧鸡肉好味又唔油腻墨西哥风情烤粟米片🌽一块接一块,我控制唔到
今次离开香港……岛,出发东涌🥰
食饱饱后逛个东荟城outlets,就系去旅行既节奏了🛍️
位置
食物
Nachos以牛油果酱、酸忌廉、蕃茄酱作调味
我地拣左烧鸡肉,柳丁烧鸡肉好味又唔油腻
墨西哥风情烤粟米片🌽一块接一块,我控制唔到自己只手
🥔Gnocchi Gorgonzola
义大利蓝纹乳酪薯仔面,非一般pasta新奇又有趣
薯仔面团软糯挂起浓稠芝士酱汁,好邪恶
要衬热食唔系冻左就会即时凝固,水油分离;因为真系太邪恶😈
🦬Baby Back Ribs (Half)
大旧猪肋骨,估唔到叫左half都系食唔哂足料靓猪好足秤🤪
烧烤酱好入味,味道酸甜开胃;肉质滑嫩仲好juicy,烧得岩岩好
🥤Coconut & Vanilla Smoothies
咁岩一齐叫左杯白色野哈哈
两杯奶昔都打到好滑,味道唔会太甜,炎夏饮就岩哂
而我就中意Vanilla味多d,比教够味同香滑好似食紧雪糕咁
🍎Apple Crumble
苹果金宝由松脆面包糠及甜酸苹果馅肉组成
一啖香草雪糕混合金宝,冰火水乳交融十分滋味
听讲仲有时会有live band,更加有feel了