2022-02-12 1865 浏览
次次经过呢大坑呢间Bakery都见到有条人龙喺门口,但今次经过嘅时候排队嘅人少咗,似乎大家都去哂同区嘅Cookie Vission排队…👀 不过对我嚟讲依家就系购买Plumcot嘅好时机!😝排咗大概5分钟就入到去,店舖细细每次只允许两个人入去选购,无得堂食💁🏻‍♀️  一入到去就会见到有张木枱放哂啲pastries,每样都好吸引🤩 有啲系有独立包装,有啲就有玻璃罩盖住,都算衞生👌🏻❤️ Canelé $35难得嚟到点都要试吓佢嘅招牌产品啦!$35一粒价钱都几进取,但系佢都算大粒😜 焦糖外层脆口焦香得嚟带点甘,内层口感湿润又有少少烟韧有弹性!食到冧酒味及微微云呢拿味,甜度就略为甜咗啲啲,配返茶就一流😎❤️ Madeleine (Rose) $35呢度嘅Madeleines有几款口味拣:Lemon,Rose,Pistachio ,Earl Grey。排到我嘅时候已经剩返最后一包🤭 一包有两个,口感偏干少少松散,🤣 玫瑰味道唔算明显,糕体颜色就几靓嘅,粉粉哋咁~🌷❤️ Salted Chocolate Cookies $40店主喺牌仔上写住 ‘Best Seller!’ 咁一定要试啦。一食果然坚好食

❤️ Canelé $35
Canelé

❤️ Madeleine (Rose) $35
Madeleine

Salted Chocolate Cookies
店主喺牌仔上写住 ‘Best Seller!’ 咁一定要试啦。一食果然坚好食!唔怪之得系Best Seller 啦😍 一包入面有八块,size的骰😗 一咬落去松脆无比,黑朱古力味相当浓郁,食到少少融化咗嘅朱古力粒,同时又食到盐嘅颗粒,佢哋系选用French Fleur de Sel盐之花,咸甜巧妙融合,唔觉漏!八块真系唔够喉😳

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
虽然价钱较进取,但系真系有质素嘅!特别系Salted Chocolate Cookies,推荐!👍🏻
5 分钟 (外卖自取)