2021-11-26
寻日礼拜六去咗元朗做义工,做完有啲肚饿,经过呢间饼店醒起早几日系社交平台见到有人推介过佢既蛋挞同朱古力曲奇,一于买黎试下😀我买咗一个蛋挞,一个椰挞同两件朱古力曲奇~我买𠮶阵咁啱个店员捧咗半盘蛋挞出嚟refill,所以我食果阵仲系微暖😊蛋挞系牛油皮,外观好圆面头好平滑,非常靓仔!😍挞皮劲香牛油味,非常松化😋蛋味浓郁,唔会太甜,啲馅完全贴服喺个挞皮上唔会散开👍 好好食!🤤椰挞我就觉得里面有啲干同唔香椰味,块皮唔够酥,麻麻地🙈我一路望都望唔到朱古力曲奇😅问店员有冇,佢话“有呀!喺雪柜” 😂通常面包店啲曲奇都系断磅计,原来呢度系一块块咁卖😯 $6.5一块,一开始觉得有啲贵,但拎上手都几重,望真啲原来一块有两层👍 咁成件事就合理左😆两片曲奇里面夹住少少朱古力 (其实我唔系好食得出😂) 曲奇口感超松化,牛油味香浓😍 加埋沾左啲幼滑朱古力酱,提升左成个层次同味道,令人难以抗拒🤣整体嚟讲我估呢间嘅曲奇类产品系招牌菜,牛油皮蛋挞同曲奇都好值得试!👏👏
我买咗一个蛋挞,一个椰挞同两件朱古力曲奇~
蛋挞系牛油皮,外观好圆面头好平滑,非常靓仔!😍
挞皮劲香牛油味,非常松化😋
椰挞我就觉得里面有啲干同唔香椰味,块皮唔够酥,麻麻地🙈
我一路望都望唔到朱古力曲奇😅
问店员有冇,佢话“有呀!喺雪柜” 😂
通常面包店啲曲奇都系断磅计,原来呢度系一块块咁卖😯
两片曲奇里面夹住少少朱古力 (其实我唔系好食得出😂)