2006-09-03
寻晚同朋友0黎食dinner, 试0左个鸡批, 沙爹牛肉公仔面, 同埋share 0左个卤水猪头肉.鸡批个皮好松脆, 有d 似车厘哥夫曲奇饼, 口感好好, 不过唔多够热, 馅料亦比较干.卤水猪头肉系热的, 个别几件d 皮有片软骨0系中间, 食落「sok sok 声」好过瘾; 亦好多肥腩, 好滞, 不过食一两件咁都ok 0既.公仔面d 沙爹牛肉几韧... 不过d 面就比出面d 茶餐厅整得好食, 起码唔会腍bad bad.环境少少up dup, 阿姐面部表情好恶好唔耐烦, 阿妈之前0黎过一次之后返到屋企破口大骂0左一段时间; 不过正如之前好多comment 所讲, 0黎得呢度都预0左环境同招呼会唔好0架啦, 都系志在平平0地食餐饭.呢区又平又好食0既茶餐厅/云吞面档etc 其实都唔少, 我觉得呢间「蛇窦」又唔系真系咁outstanding 0者, 个人觉得试过一次就够0架喇.