2022-07-13 1205 浏览
听闻呢间系云川2.0,同埋班底都系云川另起炉做。好细一间店,入面都系几张枱左右,主要做外卖为主,住附近只要消费满$100就有送货。应该系人手问题,堂食都系用外卖碗同餐具,确实令卖相冇咁吸引同埋唔太环保。但最主要个环境问题,地方逼细唔系问题,但全程一路食都好多乌蝇,有成4-5只,飞黎飞去真系几骚扰,老板要正视下呢个问题,睇下装返D电蚊机定天然野去驱除下,唔系都几赶客。小麻酸辣薯粉 $52★★★★☆我谂呢到同云川最大分别就系个汤底多左麻酸辣,将原本麻辣同酸辣混合左。食落个汤底好浓厚,个味道绝对同云川有分别,浓郁好多,葱同碎肉都多,食落酸同麻两者都唔会特别出,仲带有一阵特别香料味道。𩠌分别叫左鸡肾、猪颈肉,两者份量多,但鸡肾唔推荐,比较硬唔入味。猪颈肉几欣赏,个人觉得比起云川整得更好,食得出更有心机整,猪颈肉更厚肉,肥瘦岩岩好,冇咁干身,个蜜糖味更重炭烧味更出,整体更惹味。酸辣BB辣米线$59★★★☆☆酸辣米线,米线软淋程度OK,但唔算太滑身,汤底有系多左种香味比起普通酸辣,食起黎几特别,个酸味会比起麻酸辣更出。𩠌料叫左猪耳、萝卜,猪耳够味正正常常,萝卜太大旧唔太方便食,而且唔算太清甜,有几
麻酸辣薯粉
小麻酸辣薯粉 $52
★★★★☆
酸辣BB辣米线
$59★★★☆☆
酸辣米线,米线软淋程度OK,但唔算太滑身,汤底有系多左种香味比起普通酸辣,食起黎几特别,个酸味会比起麻酸辣更出。𩠌料叫左猪耳、萝卜,猪耳够味正正常常,萝卜太大旧唔太方便食,而且唔算太清甜,有几旧仲太老有渣。
炸猪大肠 $31
★★★★☆
炸大肠即叫即炸,清得干净,但大肠入面仲留有少少脂肪,外面炸到香脆得黎,入面仲有D脂肪,食落有油香之余,好有咬口。推荐大家食!

🌟总括:汤底系有心机之作,比起一般更加之浓郁,𩠌料方面猪颈肉无敌,小食都好推荐炸猪大肠,性格比极高。食完绝对唔会失望,但希望可以改善下乌蝇呢个问题。
麻酸辣薯粉