2021-03-10
~番茄浓汤生牛肉汤河粉($38)🍅𠮶阵天气咁啱仲冻冻地❄️,食碗热辣辣嘅粉面就最舒服啦😌。之前堂食试过佢哋嘅招牌牛骨汤🐮,今次就试吓个蕃茄浓汤🥫。虽然个汤唔算系特别浓郁𠮶只,但我反而觉得冇咁滞口几好食🤤。生牛肉食落去唔会太韧🥩,而且以呢个价钱来讲,份量都算系多🤩。而且啲河粉非常多😂正常女仔叫一个𩠌再少粉都会够饱👧🏻。✨呢个餐真系超平,又好食👍🏻。晏昼好难揾到啲餐系$40内仲要包嘢饮(热柑桔蜜)🤑。虽然我叫咗咖啡加咗两蚊☕️,但都系啱啱好$40😎。所以通常谂唔到食咩就会去帮衬😙。而且呢间餐厅好有心思,无论系堂食或者外卖都会送上一支酒精搓手液🦠。 所以我都储埋唔少佢哋嘅酒精搓手液🤪。虽然佢而家冇以前咁平😌,冇得叫单𩠌,但叫双𩠌都系$46左右🧐。大家下次去深水埗谂唔到食咩都不妨去试吓。