2021-03-29
相信好多人都认识呢间大坑寿司店,佢哋都应该开咗超过10年。其实咁多年以来佢哋嘅食物质素从来都冇差过,两位主要师傅专业得来亦和蔼可亲👍🏾 但唔知道有冇感受过佢哋几位女侍应嘅服务态度,简直系叹为观止,我亦都试过坐喺度嘅时候怀疑自己做咗啲乜嘢欠左佢哋,仲要唔系一个,系两三个都系咁🥴 但系基于我每次都系坐寿司吧,而且两位师傅嘅功力绝对能够盖过果几位女侍应嘅不足,所以都久唔久去帮衬下。但系啱啱今次嘅经历,真系打消左好多我对呢间餐厅回头嘅机会。事缘系咁,今次食晏亦都一如以往坐喺寿司吧,可能我每次系呢间餐厅嘅时候,啲女侍应嘅态度从来都冇改变过,expectation系零,所以都冇乜感觉。快快咁叫完12件寿司餐,同埋亦都有师傅去拣,避免太多交流,其实佢哋都表现到佢哋好似好赶咁。其实以啲侍应嘅态度我以为去咗澳牛🥴今次系由一位寿司师傅仔去造,佢望一望张单,已经好快咁攞咗一堆切好咗嘅鱼生出嚟,仲希望咁唔系我嘅食物之际,第一件已经放咗喺我面前🥴 其中一样令到我觉得唔爽嘅系,12件寿司里面有三款系打孖上,仲要两款系白身鱼,一款系赤身🤷🏾♂️我知有啲人会觉得,咁你做乜自己唔拣想食嘅嘢,我只不过但系从来冇谂过会同款
其中一样令到我觉得唔爽嘅系,12件寿司里面有三款系打孖上,仲要两款系白身鱼,一款系赤身🤷🏾♂️我知有啲人会觉得,咁你做乜自己唔拣想食嘅嘢,我只不过但系从来冇谂过会同款,仲要系三样同款🤦🏾♂️🤷🏾♂️而附近嘅人有嘅牡丹虾,池鱼𠮶啲,我都系一一欠奉🥲另外隔离有咩手卷或者卷物,我都系冇,换来就系一旧饭上面放左一堆吞拿鱼蓉,我坦白讲口感真系一般
另外,我除咗一啲熟悉嘅例如海胆赤身外,我唔系好知自己食咗啲乜,呢位师傅仔除咗第一件有介绍过之外,之后𠮶啲全部都系放低咁之后继续默默耕耘,到最后食完我都唔知道自己食完。见到佢洗野我先问师父我系咪已经食完,佢先好愕然咁话:「吓,上最后一件啦㖞。」我心谂,你唔讲我点知,唔通真系要自己数住咩,不过都系心谂。我同我叫买单嘅时候,𠮶位女士应先攞个面豉汤俾我,系咪即系话俾我知,其实其他侍应都唔知道我食完。
另外一件事系,呢个师傅仔嘅白色寿司服确实太污糟,仲要系响我视线水平,喺一间唔系平嘅寿司吧师傅来讲,确实系低于水平之下。
不过呢一餐系我咁耐以来食得最快嘅寿司晏昼,睇返啲message时间,有落单开始,同我买单系16分钟,同去食餐澳牛差唔多🥴
大家又未至于要去black list呢间餐厅,但系如果再系记住一定要用返𠮶两位平时整开野嘅师傅,同埋尽量唔好同其他楼面嘅人有沟通,咁就应该食得开心😉
。
。
回头指数:🙅🏾♂️🙅🏾♂️🙅🏾♂️🙅🏾♂️(唉)
💰性价: 👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾(纯粹以今次经验,平时食物真系good嘅)
(5粒填满嘅话💵 为最高)