2008-06-23 10 浏览
还记得未有峰, 板前, 和花亭之前, 东京系我其中最爱帮衬的回转. 但后来水准下降了点, 加上峰, 板前开咗之后, 我都无来过lu! 友人忽然提起, 好, 就再试试啦! 带子寿司 : ok 㖞, 几新鲜, 也颇弹牙. 吞拿赤身寿司 : 呈粉红色, 睇落都似中拖罗, 原来只系赤身, 都算几好. 海胆寿司 : 呢个好good 㖞, 无腥味, 有少少鲜甜, $25, 好抵. 芝士蟹籽寿司 : 这更是喜出望外, 初时食到好浓的芝士味, 觉得好正. 正百思不得奇解之际, 忽然发现芝士蟹籽中有极细粒的芝士, 食起来有双重芝士味, 劲正! 天妇罗卷 : 呢味要bad list, 见相以为系有天妇罗虾的炸卷, 点知系包著蟹柳, 芝士和青瓜的炸卷, 最不滞的在面再舖上厚厚的芝士粉. 哗, 一臭到, 太浓了, 已有少少想吐的感觉, 好不容易, 才咽下它....点解大家都系芝士野, 之前个种咁正, 呢个咁不滞架.... 其他寿司包括了芥茉八爪鱼, 剑鱼, 甜虾, 鱿鱼, 𫠒红, 软壳蟹手卷... 整体而言, 质素比几年前系好咗好多, 最败笔的只系天妇罗卷, 其他的尚算不错. 服务麻麻.

带子寿司 : ok 㖞, 几新鲜, 也颇弹牙.