2020-11-28 392 浏览
食过几间马祖, 发觉间间都有D分别, 质素同MENU都有少少唔同, 而天后依间我就暂时觉得最好食。其中一个我最中意依间既原因系佢既汤底好似多款D, 因为自己中意食辣, 食汤面点都食辣味, 而依度个蕃茄麻辣汤同埋台湾麻辣汤, 之前系其他分店都揾唔到~蕃茄麻辣牛肉汤面依个汤底非常出色, 有蕃茄既浓郁又有麻辣既香气同辣劲, 汤头质感浓厚, 因为蕃茄打成蓉加左入去, 系面头都仲见到好多既蕃茄蓉, 另外仲有养生食材红枣杞子等等, 所以成个汤底本身带甜, 再加上酸酸辣辣, 好正! 牛肉大大件, 几腍身, 面条系手工面, 平时转手工面要加2蚊架, 而依个牛肉面本身就系手工面, 佢既面质有厚度得黎又带弹牙口感, 而且挂沙力强, 配系依个浓旭既蕃茄麻辣汤真系PERFECT, 就算要加2蚊都系值得加。雪香LATTE依杯饮品又系要推介, 因为得依间分店有! LATTE味道就算加左冰都依然香浓, 面头有类似麦片既野, 入口多种脆脆地既口感。卖单都系几廿蚊, 佢既面同野饮都系大大份, 而且又好味, CP值真系高, 可以成为饭堂~

蕃茄麻辣牛肉汤面

雪香LATTE