2024-02-02 345 浏览
「La famille 」长期都会帮衬嘅蛋糕店,喜欢佢嘅地戚风蛋糕唔太甜,又多花款,而且一个迷你size嘅蛋糕都只系几十蚊,最好就系两个人庆祝生日嘅时候,就系最好嘅选择,有时自己一个人都会买黎食,分店仲越开越多,非常方便👍🏻👍🏻💚▪️Pistachio 香浓开心果 $ 70外层包住脆皮朱古力,有浓浓的开心果味道而且仲食到粒粒开心果碎,戚风蛋糕非常松软,外脆内软的口感,好味道🍊▪️Japanese Yuzu 日本柚子 $ 60最清新清香嘅味道,淡淡柚子香气,松软蛋糕里面仍藏了粒粒柚子肉,加上面层有滑嘅忌廉,非常美味,这个口味大人小朋友都咁钟意食🌰▪️Mont Blanc 冲绳黑糖栗子蒙布朗 $ 65我最爱嘅栗子口味,面层铺满香滑既栗子蓉,口感绵密,栗子味道超浓,最爱有一粒大大粒嘅糖糖渍栗子,配合埋松软嘅蛋糕,栗子粉丝,绝对唔可以错过🌹▪️Rose & Lychee 玫瑰荔枝 $ 65卖相是粉红粉红加上荔枝啫喱和新鲜士多啤梨,荔枝配合玫瑰味,原来味道好得意,就像食紧荔枝味道嘅玫瑰花一样,好香好香

💚▪️Pistachio 香浓开心果 $ 70

🍊▪️Japanese Yuzu 日本柚子 $ 60