2018-08-01
呢间餐厅开左咁耐,D人排队排足咁耐,之前有次夜晚排唔到.特登揾个星期六成班Frd再挑战!menu无论cheescake定正餐选择都超级多,单单点菜已经搞左好耐.我地有8个人以为要叫多D,但后来发现我地谂多左因为佢份量大到根本食唔晒~沙律就算唔加鸡肉都已经好够味,上面少少nuts令口感更脆,酱汁亦唔会太多,食到蔬菜嘅原味(牛油果都好好味呢~~)跟住我地叫左个卡邦尼义大利幼面,超推介!!!佢D面真系入口依然弹牙度十足,就算系白汁都唔腻,D豆仲好林~pizza外皮好脆,番茄味超浓郁,仲好足料,D芝士用上颜色味到偏重嘅芝士,所以闻都闻到浓浓香气本身好钟意食nachos,食开连锁炸鸡店版本,以为系自己点酱,点知道呢度嘅系超~~~大盘至余.上面系有几款芝士覆盖!!芝士控朋友们食得超滋味,不过我就普通啦,同埋佢偏油,所以我食左几块就无食,佢地话呢D系正宗美式烹调法,ok~系我唔习惯另一推荐就系Fish and chips,虽然D薯条系老麦薯条,但炸鱼真系用真鱼,所以脆脆外层下食到超嫩滑鱼肉,点埋特制酸酸地嘅sauce~~减低左油油感觉~~正餐食完,终于到重头戏:芝!士!蛋!糕!其实佢每一件都超大件,
因为佢份量大到根本食唔晒~
正餐食完,终于到重头戏:芝!士!蛋!糕!其实佢每一件都超大件,2个人share 1件都可能too much,好彩我地人多好办事,一次食4件!
我最有惊喜嘅系青柠芝士蛋糕 ,食到呢个阶段我地都有D饱,青柠酸酸gei味道令蛋糕更加容易入口,仲有阵好清新嘅感觉,不过佢真系唔系普通嘅酸,未必个个接受到.
想要基本少少可以试tiramisu,视觉上偏朱古力嘅佢其实咖啡味都几浓,而且口感幼滑,味道相对无咁强烈.
朱古力控朋友决定走到尽头,叫左black out.睇佢黑到胶就知道可可味几浓,但根据朋友意见,佢觉得因为太甜缺乏足够苦涩味,所以食2啖已经坚持唔到...
之前响韩国食过好好味嘅萝卜蛋糕,今次把心一横try try,萝卜味好浓,而且食到少少 萝卜肉,不过佢同芝士好似唔太夹,味道分离,整体蛋糕都唔够滑,所以总结咁多款蛋糕,我推荐青柠~~~