最近好火热既一间新鲜手打乌冬店,长时间都有一条长龙排队睇返店家资料,原来老板以前有系日本拜师学做乌冬,之后满师返黎香港开店先食到咁好食既乌冬今日麻甩专员都唔执输,排左半个钟队先食到,但要对大家讲绝对排得过!店内有类近日本店舖嘅特色,装修简单舒服,木台木凳既感觉似去左日本咁感觉专员今次叫左一个期间限定-袖子竹帘乌冬配骨付鸡(姐系烤带骨鸡腿) +味噌焗鲭鱼+天妇罗《味噌焗鲭鱼》其实要做到好食嘅鲭鱼本身就好难,因为肉质本身无太多脂肪,口感会比较干柴同淡味店家直接用味噌取代盐,原因应该系用盐会系焗既时侯将鱼嘅水份再抽干但店家系鲭鱼表面涂上一层味噌酱一齐焗,做法反而将鲭鱼应有嘅香味同肉汁带到出黎令到鱼皮既表面焗得干身之余味噌酱渗到入鲭鱼内,同时挤少少新鲜嘅柠檬汁,直接带出鲭鱼嘅香甜同鲜味,口感食落亦唔会太干柴限定《袖子竹帘乌冬(冷)+骨付鸡》骨付鸡上台时仲系出烟香喷喷,表面烤至微㶶,肉质嫩滑有汁唔柴口少量七味粉既调味,味道适中微辣,唔会偏咸或偏甜乌冬新鲜手打,店家著重粗度同烟韧度。冷乌冬弹牙,唔易散开,口感一流另外将乌冬浸落特制既袖子汁内,乌冬黏上汁内粒粒既袖子,清新既味道直接冲击味蕾,天气热热
最近好火热既一间新鲜手打乌冬店,长时间都有一条长龙排队

味噌焗鲭鱼

《味噌焗鲭鱼》

袖子竹帘乌冬
限定《袖子竹帘乌冬(冷)+骨付鸡》
少量七味粉既调味,味道适中微辣,唔会偏咸或偏甜

另外将乌冬浸落特制既袖子汁内,乌冬黏上汁内粒粒既袖子,清新既味道直接冲击味蕾,天气热热地愈食愈开胃

《天妇罗》
专员挂住食,唔记得拍天妇罗近照haha
天妇罗内有炸虾同蔬菜,炸粉薄身唔厚

麻甩专员评分区
店内环境: 8/10