2019-09-21
新店刚开到新都会广场,大家都会疯到去排队试吓!所以今日我专成响brunch 既时间,正是餐厅刚刚开门就去,希望无其他人甘早去排队。结果真系顺利地直入有位坐🤣餐厅原来无几多张枱,唔怪得外面挤满客人排队,地方太细啦!餐牌嘅选择其实都好少,只有三款天妇罗🍤丼给客人选择,其他的都是追加同样的食物及饮品。天丼有三款,天丼,上天丼及江戸前天丼,价钱亦都分三个不同等级。但都有基本既配搭,有海老,鱿鱼,帆立贝,海苔,荚豌豆及温泉蛋 🥚。另外附有面豉汤,同埋少许腌渍蔬菜。稍后同大家讲下佢嘅温泉蛋有乜特别😬江戸前天丼系三款套餐𥚃最贵的一款,皆因里面包括左一个灵魂组合就系星鳗(穴子),不算太肥美,所以食起来没有太腻的感觉。我本以为全枱都系天妇罗,全是炸物就好难入口,但系可能炸得够松脆,没有咬入口成口油的感觉,所以又出奇地容易接受☺️反而饭𥚃头的特别酱汁,唔太肯定是否加了麻油或什么,还是未有隔妥天妇罗的油分便盛上面,我觉得碗饭仲比较多油🙁另外介绍一下温泉蛋,同出边温泉蛋有所不同,蛋黄嘅外面系由半煎炸嘅蛋白包住。食用教学系用流心蛋汁沾天妇罗,不过⋯seriously无惊喜🤣🤣天丼内都有基本配搭,另外加有舞茸。如果
餐厅原来无几多张枱,唔怪得外面挤满客人排队,地方太细啦!
天丼内都有基本配搭,另外加有舞茸。如果喜欢多啲蔬菜,就可以选择呢个套餐。