2006-11-27
一直对Pizza Hut 出品的香口胶口感港式pizza 无好感, 帮衬亲通常一系无乜选择, 一系想悭d 洗, 0黎到都只系会食意粉/小食.今日dinner 同屋企人0黎, 叫0左个set, 有龙虾汤x 2, 蓝莓0个只特饮x 2, 渔港风情regular 芝脆批1 个, 龙虾汁海鲜鸒鸯意粉1 客, tiramisu x 2; 另外亦加0左个Deluxe 全炸物小食拼盘(墨鱼饼, 咖喱角, 虾多士, 炸薯角) 同海鲜阔条面.最好食系龙虾汁海鲜鸒鸯意粉同小食拼盘0既墨鱼饼同咖喱角... 鸒鸯意粉d 墨汁面其实食落同普通的意粉无分别, 整体意粉味道ok, 口感就一般, 硬d 会好食d, d 海鲜就几多, 不过除0左只海虾叫做好d 之外, 全部都好咸.小食拼盘好热气, 不过墨鱼饼同咖喱角比想像中无咁油腻, 真系几好食! 虾多士就非常油腻非常滞, 薯角就无乜味...Pizza 就不值一提, 真系非常唔0岩我口味!龙虾汤无乜龙虾肉, 不过无所谓啦, 味道系ok 的, 几够浓.Tiramisu 唔得, 唔够一阵风, 面头层mousse 杰得似cream, 咖啡酒味又唔够, 唔及格.蓝莓特饮唔co
Pizza 就不值一提, 真系非常唔0岩我口味!
蓝莓特饮唔comment, 我无饮到.
埋单约$320, 4 个人平均$80 per head, 好平, 不过食物质素亦一样平, 下次食Spaghetti House 算了.
题外话... 呢间0野0系Openrice 属「意大利菜」, 我就唔同意喇, d pizza 同意粉都咁0既味, 港式美国菜就差唔多! -_-"