2025-01-22 43 浏览
今次放工嚟食呢间牛摩,一直系我候选名单之内,因为佢嘅吉祥物牛摩仔实在太得意啦!所以汤底我特登拣博多美人骨胶原鸡白汤,除了贪佢够滋润美颜,望住牛摩仔的造型啫喱溶化变成汤底感觉好治愈,鸡白汤味道好浓郁,由于一人一锅,男友点了港式番茄薯仔汤,酸酸甜甜十分醒胃。由于我们点了LV4特级牛小排(成人价钱$288)嘅任食套餐,连同其他LV1-3的阿古豚梅肉、精选牛肩胛及星级牛肌腹的所有火锅配料都食到,都有超过30款之多,还未计出面任食的自助放题区的配料呢。先讲特级牛小排,虽然好薄切,但油花分布好靓,入口非常有牛味,肉质好软嫩;牛肩胛油花相对较少,但肉质细嫩有弹性;至于阿古豚梅肉油花霜降部份多,入口仍带有油脂甘甜,口感非常柔软。其他火锅配料太多就不逐一点评了,但个人最推荐是爽口的蟹籽墨鱼滑,仲有海鲜类的大虾、青口、帆立贝,全部都几新鲜;仲有好多款炸物熟食,大胃王记得要食埋肉碎劲多的温泉蛋牛摩饭,亦建议亦可以点多几只温泉蛋,醮肉类一齐食更好食。自助放题区几乎各式蔬菜及丸类均有,最惊喜系饮品区,罐装汽水、茶类,甚至沙冰都有。最后系我最重视的甜品,除有北海道牛乳乳酪雪糕,仲有布甸、啫喱、糯米糍、麻糬、忌廉泡

最后系我最重视的甜品,除有北海道牛乳乳酪雪糕,仲有布甸、啫喱、糯米糍、麻糬、忌廉泡芙等,仲有爆谷,但我已经食唔落,唯有下次嚟再试。
2025-01-21