2023-12-18 63 浏览
朋友介绍系北角有间好好食嘅餐厅叫🍽️活🍽️,个名几特别,所以特登去试下佢。餐厅环境都好干净企埋😍先嚟一个罗勒青酱慢煮鸡胸意粉,真系味道与质感并重的美食😋。首先,鸡胸先经过精心慢煮,令到表面保持嫰滑湿润,肉质软嫩而唔会干硬,每一口都饱满鸡香👍。再加上滑顺Q弹的意粉,更加提升哂整个口感。但最霸道还系个罗勒青酱,鲜香四溢,有深深的罗勒香气,吃落口有种特别的滋味,完美结合鸡胸同意粉,仲可以感受到佢嘅独特风味。每一吃一口,就仿如置身义大利般,感觉既浓郁又不失清新🌿。另外,佢煮嘅分量刚刚好,唔会食到觉得腻😌。呢个意粉真系无得顶,喺满足味蕾同一系同时,又可以让人享受到一个愉快的用餐时光🥰。桌面上摆好佢,好似一幅画般讨喜😍,喺味道同视觉上都令人满意无比。再饮个昆布兰猪肉肠配薯饼🥔,啲香味闻到都流哂口水🤤香草仲锦上添花,薯饼外脆肉软超好味,猪肉肠浓郁又足料,果然无得弹💯不能忘记既SuperBowl🥣,材料有》慢煮鸡胸,温泉蛋,车厘茄,藜麦,牛油果酱,杂菜沙律,柚子,材料超级丰富,好饱肚,又健康,材料非常高质,健康之选👅 见到隔篱枱食奶昔食到舔舔脷又香果味,下次要试埋佢🫣

见到隔篱枱食奶昔食到舔舔脷又香果味,下次要试埋佢🫣