2006-02-17 64 浏览
很久之前,朋友介绍来这里食,一试便喜欢上它了,可惜地点唔多方便,所以都好少来这里食。今晚因为有事到荃湾,所以便再来食。我们叫了豉油皇煎雪鱼、妙法芝麻手撕鸡和虾粒粉丝津白煲。豉油皇煎雪鱼- 豉油听侍应说,是店用特别方法做成的,所以都几香甜几好味;雪鱼外形做得几似,虽然味道唔似,但都几好味,烟烟韧韧,口感极好,送饭食都唔错。妙法芝麻手撕鸡- 手撕鸡口感像面根,外形都几似,如可以切得再幼细一点就更似了;加上沙姜粉,味道感觉浓了一点,如送饭或粥就几好,净食就会过浓味。虾粒粉丝津白煲- 今晚最清淡的一味,虾粒看看都几似,但切得都几细粒;粉丝津白煮得好入味,又系送饭一流,津白几新鲜。碟头都几大,两个人食都唔算少;下次找多几个朋友来,可以试多几味。
今晚因为有事到荃湾,所以便再来食。
我们叫了豉油皇煎雪鱼、妙法芝麻手撕鸡和虾粒粉丝津白煲。