Starbucks 中环今日去中环附近睇开仓,行到好攰,就去呢一间咁特色嘅Starbucks𠮶度饮杯咖啡唞一唞,顺便倾吓计,睇吓啲战利品。记得好耐之前曾经嚟过呢一间Starbucks ,但系多年之后装修已经有啲唔同,其中一边好摩登,令一边继续保持怀旧老香港嘅感觉,有特色嘅墙身,手写嘅餐牌。店员服务态度虽然值得一赞,但系明显人手不足,所以都要靠客人主动咁样执拾。呢间Starbucks除咗装修之外,食物都系好有特色, 有别于一般嘅分店。为咗配合怀旧嘅主题,餐牌上面仲有菠萝包,雪糕菠萝包等……西式嘅食物亦都有心太软,心太软拼雪糕。同朋友嗌左两杯绿茶嘅饮品,由于个人比较偏向浓浓的茶味,所以觉得杯绿茶有点淡,店员亦都好乐意为我地重新调制令一杯,服务态度亦都值得一赞。
Starbucks 中环