2017-05-29 1773 浏览
今日阿Sir请食饭,随便饮随便食, 查实系老板送佐张卅二公馆既点心coupon, 所以今日去大快耳朵.早一星期打去订位, 佢已经问使唔使留份佢地最出名既西班牙黑毛猪叉烧, 咁仲有食神级朋友极力推介, 当然唔可以唔预留啦.我地一家人大乡里出城, 只知道系渣打银行总行下面, 去到总行揾佐一排至揾到个门口. 咁呢D有钱佬餐厅,D receptionist都份外有礼貌地同我地greeting完再escort我地埋枱.讲多无谓, 睇相最实际除佐叉烧, 我地当然仲有叫玫瑰木烧鸭啦! 叉烧入口即溶, 够软够滑, 8个人叫两个serve都唔系好够食, 连小朋友都话唔够要再加.海鲜汤饭又系正, 够晒足料!

海鲜汤饭又系正, 够晒足料!
西班牙黑毛猪叉烧
玫瑰木烧鸭