2020-08-27 222 浏览
真系好挂住台湾🥺 依加无得出走就唯有食下台湾野满足回乡嘅心🥰 阿元咁出名,我谂你地都应该试过架啦😆由佢以前细细间就已经好钟意呢间台湾菜,依加已经由细铺搬大铺,仲做到有分店啦!不过味道都无咩点变,系个价格愈黎愈高🤣🤣依然咁好味!鲁肉饭 ($32)喺香港食过唔同餐厅嘅鲁肉饭,都好似无一间比得上阿元😍鲁肉份量好多,肥瘦比例岩岩好,每一粒鲁肉面头都有一层肥肉,每食一啖都觉得好幸福😍 卤汁味道浓郁,食落好多汁好人味🤤唔洗十分钟就劲快就清晒碗饭🤣 焢肉饭($45)呢个系极邪恶🤤 有两大块猪五花腩同埋鲁肉,如果多啲汁会更好👏炸甜不辣拼盘($30)甜不辣系我最钟意嘅台湾小食🤤好钟意佢烟烟韧韧嘅口感🥰 呢到嘅甜不辣食落都几香口,如果椒盐同胡椒落多少少重味啲会更好👍豪华海鲜煎 ($40)海鲜煎包含左带子、虾仁同埋蚵仔三种海鲜~ 不过我自己就麻麻带子同虾仁,有好明显嘅急冻味道🙈下次都系嗌返蚵仔煎好啲🤣 味道食落同台湾食到嘅都几似,加埋酱汁食都几好味😋-阿元来了 (西环)📍西环坚尼地城北街31号地舖抵食指数:😚😚😚😚/5 ⁣舔舔脷程度:😋😋😋😋😋/5

鲁肉饭 ($32)

焢肉饭($45)

炸甜不辣拼盘($30)

豪华海鲜煎 ($40)
阿元来了 (西环)
📍西环坚尼地城北街31号地舖

抵食指数:😚😚😚😚/5 ⁣