2019-09-21 84 浏览
一路都想试下la famille 既戚风蛋糕,见size 细细几得意又有好多唔同口味,今晚衬屋企人齐,收工买黎做饭后甜品😍✨d 蛋糕真系好吸引🤩🤩🤩本身想买柚子同蜜瓜味,点知卖晒同埋有d 款系无既。收工黎到好多味都系得番一个,所以有心水既话下次都系要早d 黎买✨另外仲有曲奇同埋玛德莲蛋糕仔,买左个留番teatime 既时候食🥰。✨堂食其实都几好feel, 啱晒同闺蜜黎high tea 下✨白桃巴伐利亚($49):剩系卖相已经满分,面层晶莹剔透嘅果冻,入面系好靓既食用花,士多啤梨,蓝莓同白桃肉。底层系香滑既白桃mousse ,整体味道唔会太甜,小朋友见到劲兴奋。✨皇牌士多啤梨戚风($54): 呢个size 既蛋糕,两个人食啱啱好,买黎生日系唔错既选择。 蛋糕几松软带少少士多啤梨味,不过最好食反而系佢个cream👍🏻平时食蛋糕我觉得d cream 好油腻,但佢呢个黎自北海道既鲜忌廉真系好轻盈软滑,仲好香奶味, 加埋酸酸甜甜既士多啤梨都几好味。✨日本白桃戚风($60): 白桃香甜软腍,个cream 味道同士多啤梨果款好似系一样,钟意食白桃既朋友可以试下。✨玫瑰红桑莓荔枝戚风($60): 三款

白桃巴伐利亚

✨玫瑰红桑莓荔枝戚风($60): 三款里面我最钟意呢款,因为蛋糕同cream 都食到淡淡既玫瑰花味,感觉几清新。我觉得佢呢度d 蛋糕感觉几健康,因为全部都唔会太甜,不过唯一系蛋糕有d 干身,唔知系咪因为太夜买既关系,但卖相同味道我觉得都唔错👍🏻
玫瑰红桑莓荔枝戚风

✨法国玫瑰玛德莲蛋糕($18): 面层白朱古好香玫瑰花味,蛋糕几松化唔会太干,买黎过下口瘾都唔错。

白桃巴伐利亚
玫瑰红桑莓荔枝戚风