2016-12-22
圣诞去左中环行街玩乐,食饭都一早book左呢间同事话超好食烧肉店,所以同男友食豪d,烧一烧!间店都几难揾,不过好食嘅野系吾会易揾嘅,到左,个感觉已经好好,店员好nice又有笑容,见食客都多系外国人,气氛relax.嗌左个set,有小食,salad,同不同种类嘅烧肉,最后仲有雪糕!小食有三款,外貌精致,味道都吾错,有少少似韩国餐厅嘅小食,有酸萝卜等等,salad系水菜加上小白鱼仔,味道食落好似加左芝麻酱咁,菜食落都有咬口,几好食!主菜烧肉嚟啦,店员好好咁一个一个介绍不同嘅烧肉,另外好讲究咁每一款肉都要配上特别嘅酱汁,有d肉仲要配上酱汁再蛋再饭咁食,相当讲究,果然日本人嘅料理系咁子细,好欣赏,跟住不同嘅酱汁咁食,真系特别吾同,好好味,但最后发现,咁靓嘅肉就咁食都已经好好味啦,食到吾同部位嘅肉嘅特色,我最喜欢系牛嘅臀部,好味丫!食完烧肉食埋个热乌冬好正,其实有冻热选择,清清,好好味,好似消左肉味咁,食落好舒服!雪糕有四选味选择,我选了柚子味好好味,酸酸甜甜咁,食完好满足!
嗌左个set,有小食,salad,同不同种类嘅烧肉,最后仲有雪糕! 小食有三款,外貌精致,味道都吾错,有少少似韩国餐厅嘅小食,有酸萝卜等等,salad系水菜加上小白鱼仔,味道食落好似加左芝麻酱咁,菜食落都有咬口,几好食! 主菜烧肉嚟啦,店员好好咁一个一个介绍不同嘅烧肉,另外好讲究咁每一款肉都要配上特别嘅酱汁,有d肉仲要配上酱汁再蛋再饭咁食,相当讲究,果然日本人嘅料理系咁子细,好欣赏,跟住不同嘅酱汁咁食,真系特别吾同,好好味,但最后发现,咁靓嘅肉就咁食都已经好好味啦,食到吾同部位嘅肉嘅特色,我最喜欢系牛嘅臀部,好味丫!
食完烧肉食埋个热乌冬好正,其实有冻热选择,清清,好好味,好似消左肉味咁,食落好舒服! 雪糕有四选味选择,我选了柚子味好好味,酸酸甜甜咁,食完好满足!