2022-12-08
📍大角咀 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒❝最好食既叻沙🍜自家制咖央多士🌿🍞值得等一个钟!❤️超高质既心机之作!❞见米纸大推🙌🏻放工即刻冲黎 都等左一个钟位😳完全值得!❤️可以话系我食过最好食既叻沙💯🥰食得出足料同系心机之作 仲要无味精我放心饮晒个汤😋食完就知点解米纸比5/5分👍🏻点解要等咁耐位 太多熟客番转头食🥹咖央酱都系自家制🌿好高质! 老板话营业以外既时间 全部都系用黎煮酱料熬汤底😳制作需时 所以每日净系营业5个钟多d🙈feel到老板对食材既坚持同执著! 🦐虎虾帆立贝 三重香虾叻沙汤掺掺 $98 (5/5)中意虾鲜味/海鲜控既一定要叫呢个!❤️叻沙香mix虾鲜味既汤底🥳微辣惹味+鲜味十足又浓郁! 米粉油面挂满/索晒汤😍除左2大只虎虾同帆立贝 仲有大量樱花虾 爆炒辣香虾同蚬粒🦐听讲老板迟d会推出「五重」🤯难以想像有几咁浓郁!🦀原只炸软壳蟹 蚬肉 椰爷秘傅叻沙掺掺 $118 (5/5)呢个汤底系镇店signature! 叻沙mix椰奶香🥥汤底好浓郁厚身 椰香好重😍软壳蟹炸得够薄脆 厨师坚持去除蟹腮蟹肠 系心机+功夫野!👍🏻呢款比虾汤款冇咁惹味(当然还是好浓郁)中意椰香既可以拣呢个!😝🌿🍞鲜牛油 班
❝最好食既叻沙🍜自家制咖央多士🌿🍞
值得等一个钟!❤️超高质既心机之作!❞
🦐虎虾帆立贝 三重香虾叻沙汤掺掺 $98 (5/5)
🌿🍞鲜牛油 班兰椰香 手工咖央多士 $38 (4.5/5)
自家制作咖央酱 采用新鲜班兰叶! 睇只色就知正😝💚甜味刚好😋每口充满班兰椰香 质地厚身软滑😚配埋邪恶牛油冇得输!👻
🥭🌿芒果斑兰椰汁冰 $28 (4/5)
芒果🥭班兰🌿椰汁🥥呢个combo平时食甜品就多 变成饮品一样咁夹😌下面好多芒果干粒 先试上层既班兰椰汁 再mix埋一齐饮!✌🏻
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍马来椰爷
大角咀榉树街62号富多来商场2期地下14号舖
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_大角咀
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_新加坡菜