2020-08-04 1048 浏览
喺大坑嘅Second Draft虽然系一间酒吧,但嘢食都十分出色!政府嘅「防疫」政策搞到啲餐厅menu转晒,Second Draft就推出咗全新Lunch Set Menu,7种菜式都配有一份薯条同埋饮品。主菜唔讲住,先讲份薯条,系净系嚟食薯条都值得嘅薯条,一齐睇吓有咩咁巴闭! 😋 大坑薯条 $78唔好睇啲薯条好似同金记啲薯条差唔多样,首先呢度嘅薯条系无一条好似金记咁炸到干晒,每条都系新鲜炸起热辣辣,入面仲系软绵绵嘅薯仔。而最出色最出色就系个配料,系用咗孜然、高菜同埋干椒,简单嚟讲就系避风塘风味。btw提提大家记得唔好试探啲干椒,唔咬都好地地,一咬开就好似喺口入面爆炸咁💥嚟之前会以为系一间西式酒吧,但大部份菜式都系中式煮法,配埋好港式嘅装修布置,Second Draft嘅感觉真系喺第二度唔会揾到。咁酒吧就当然有酒卖,下次再为大家介绍其他食物同手工啤!

😋 大坑薯条 $78
大坑薯条