2018-03-11 547 浏览
系网上睇到好多关于面屋一灯嘅文章,话系东京no.1拉面。当然要试下。 咁出名一定排队排到傻啦,但我地好好彩。夜晚咁岩经过就行去睇下喇。点知一个人都无,行去问仲有无得食,原来得反两款面。 唔紧要。照试下先。难得唔洗排队入到去里面装修风格有别于其他拉面店,主要用浅色木为主,感觉舒服干净,有禅意。我哋坐咗系bar台望住维多利亚夜景,景色一流! 我地分别嗌左秘制酱油拉面同浓厚鱼介拉面。依到系无得拣自己喜好嘅,但佢煮出黎既面质都好合适无话太硬太林身。佢既汤底好浓郁同好咸。饮左好多杯水去中和返。 但我个人觉得拉面要够咸先系正宗!同埋就因为佢够浓郁所以佢汤挂面嘅程度做得好好,每一啖面就算唔需要匙羹都可以饮到!另外每碗面都有一块叉烧同一块鸡肉。 叉烧一咬落口有啲震惊! 系有史以来食过最好味嘅叉烧(好林食但又唔系梅左个只)系衣两款面之中。 我会拣秘制酱油。原因系鱼介嘅味有小许鱼腥味, 同埋鱼介肉质好鞋。价钱方面都系比较贵,因为始终都系海港城入面。128$一碗。但都算值得, 环境服务食物质素都算满意。 可以再帮衬!

我哋坐咗系bar台望住维多利亚夜景,景色一流!

我地分别嗌左秘制酱油拉面同浓厚鱼介拉面。

价钱方面都系比较贵,因为始终都系海港城入面。128$一碗。

但都算值得, 环境服务食物质素都算满意。 可以再帮衬!

秘制酱油拉面
浓厚鱼介拉面  加  玉
2018-02-27
$140 (宵夜)
秘制酱油拉面
浓厚鱼介拉面  加  玉