2019-08-06 221 浏览
饮过喜茶、奈雪之茶,但小编始终觉得本地姜夏茶既🧀奶盖做得最为出色🙆🏻‍♀️当中最钟意既系佢地既🍓芝士草莓雪沙,可惜夏天唔系草莓当造既季节,舖头暂停供应,唯有叫住其他先😢今次叫咗🥑芝士牛油果雪沙($42)同🥥芝士椰子雪沙($42),估唔到都有惊喜🥳两杯芝士奶盖都好浓厚,咸咸地饮落好香,但又唔会太杰身搞到好难饮到🙊;前者系夏茶首创,牛油果味好浓郁,质地都极之creamy好足料🤩; 后者既椰子水则较为清甜,入面仲有啖啖椰子肉,同浓浓既芝士奶盖一齐饮时,有种微妙既感觉,饮落唔会太腻😝同行友人话佢差唔多饮哂成个menu既饮品🤣,佢话🥭芝士芒果雪沙都唔错架🤗舖头系攞饮品既柜位隔离,仲有个影相角落📸,放哂靓靓摆设🌸,店员知道你要影相仲会好贴心咁帮你开灯💡,啱哂钟意打卡既朋友🤫------------------------------‼️必饮‼️🍓芝士草莓雪沙($38)(旧menu价钱)呢杯野简直系夏茶镇店之宝💁🏻‍♀️,冇饮过芝士草莓雪沙千祈唔好话自己饮过夏茶🙅🏻‍♀️因为呢款雪沙既奶盖系最为特别,系有粒粒草莓果肉系入面架😍,奶盖颜色呈浅粉红,饮落去既每一啖连奶盖都有浓浓既草莓味😋,除咗系夏茶外,未饮过咁正
‼️必饮‼️
🍓芝士草莓雪沙($38)(旧menu价钱)
因为呢款雪沙既奶盖系最为特别,系有粒粒草莓果肉系入面架😍,奶盖颜色呈浅粉红,饮落去既每一啖连奶盖都有浓浓既草莓味😋,除咗系夏茶外,未饮过咁正既芝士奶盖🤤
可惜既系而家唔系草莓当造季节,新menu暂时停咗呢款饮品,想饮既大家(包括我😭)可能要冬天请早喇😫
  • 芝士草莓雪沙