2020-10-17 286 浏览
安安烧店舖面积唔大,再加上香港系限聚令底下, 其实帮衬嘅顾客相对亦都比较少,但系我依然无办法理解到店员点解仲会做到手忙脚乱。首先讲吓店员嘅服务态度,一个字,差。店员永远都好似好唔耐烦咁,每次嚟serve你都会反一次白眼,好似唔想你揾佢咁。有时就算你举手,佢都会无视你。讲到上餐,不停上错嘢食,明明系无点过又或者第二枱嘅上咗嚟我哋度,又或者,将你点嘅嘢食遗忘咗喺厨房冇上俾你。其实如果楼面真系应付唔到嘅话,不妨请多两个帮下手。讲完服务态度,再讲下嘢食。总括来讲,嘢食又贵又细份又唔算好食。两只扇贝夹埋嘅size先等于一对筷子长度嘅三份二,粒扇贝肉大细大过粒豆豉少少,你唔讲我以为食紧净蒜蓉,真系劲唔抵。韭菜价钱唔算话贵,但份量真系极少,佢𠮶啲竹签已经唔系平时串烧店嘅长竹签,而韭菜嘅份量只系占竹签嘅三份二,可想而知有几少。成餐饭最大份系依个芝士捞丁,个芝士捞丁味道不过不失,但唔知点解个面底水份唔系太足够,而啲芝士又杰挞挞,捞落去好似捞紧浆糊咁,劲难捞。如果成餐饭冇咗呢个面应该会食唔饱。讲完嘢食又嚟讲吓环境卫生,唔知点解,我隔离个座位上面有旧食剩嘅菠萝。难免系店员做清洁𠮶阵唔觉意扫咗落去。但我哋已经

蒜蓉烧扇贝

烧韭菜

三重芝士捞丁

讲完嘢食又嚟讲吓环境卫生,唔知点解,我隔离个座位上面有旧食剩嘅菠萝。难免系店员做清洁𠮶阵唔觉意扫咗落去。但我哋已经系最早𠮶轮客,餐厅中午又唔开,即系旧菠萝已经发酵左一晚,但点解今晚开舖前仍然冇人睇到。

好老实咁讲,就算系黄店都撑唔落手,唔会再去多次
2020-10-17