2020-10-14 1944 浏览
大家如果摆酒,其实都想好好睇睇! 如果悭自己委屈宾客,俾人一边食一边闹,我谂主人家都唔开心! 首先去到油麻地呢间内街的2 星/ 3 星酒店,一入电梯好大阵烟味,得两架lift仲要每架企得3-4 个人,上到去match 盏橙系坏,闪下闪下系劲恐怖! 然后去到一半露天,一半打开门indoor, indoor 冇冷气/ 唔够冷气,露天三面唐楼包住,果日个个汗流浃背,有人热到中暑。 跟住厕所,40 人婚宴得一个toilet, 仲要系用cafe 插锁匙果d... 座位同佢P图劲有出入,根本上大家识唔识都系碟贴碟。最过份系野食,冻盘系冇冰镇住,我食既全部都变左暖(当然我为我肠胃著想唔敢乱吞)最过份系d waitress 极冇礼貌,有客人唔知buffet 未开始去左装野食,佢劲rude 话仲有10 分钟丫阿姐,然后将人装过既野食倒番个盆度,大佬宜家疫症丫! 同埋我试左几个热盆,唔系冇味就系变冻...果度极细,全情听住d人闹场地闹野食,作为主人家,佢真系好意思咩? P.S. 就算free lunch, 我都唔会再去,今次系最差体验既婚礼..
座位同佢P图劲有出入,根本上大家识唔识都系碟贴碟。