2023-02-13
今日要去威尔斯陪两老覆诊,试过一次太赶无食lunch点知一直等到5点先走得,中间想去买野食又怕miss咗叫名,最尾饿到肚都扁埋。🥲🥲🥲经历过一次,稳阵起见,今次点都食咗个full lunch先去。Lunch hour劲多学生,度度都坐满人,好彩第一城都算多食店。由于时间紧迫,决定揾间近84m巴士站附近嘅食店,呢间Italian tomato应该系最近,可以预啱时间一出门口就上车。Location一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Lunch 嘅价钱都算可以接受,又包餐汤,又包野饮,最重要系咁啱有台唔洗等🤩🤩🤩上菜非常有效率,呢头落完单,个头即刻送上餐汤同咖啡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啱晒赶时间嘅一族。餐汤有得拣😍😍😍杂菜汤或忌廉蘑菇汤。个汤好工整,有少少herb喺面,汤入边有几片蘑菇,好一贯熟悉嘅白汤味道😝Set lunch 已包冻热饮。叫咗冻咖啡😍😍😍糖水同奶另外分开上,比客人可以随自己喜好调较口味。非常贴心。黑松露忌廉汁帆立贝意式烩饭$65卖相可以👍🏻有碎蘑菇粒,少量三色椒。黑松露同白汁嘅味道都啱啱好。感觉好平稳。用嘅帆立贝都比较细粒,不过数量就大约有4/5粒左右。如果想食啖啖肉大大粒嘅话就会有啲失望。不过
餐汤有得拣😍😍😍杂菜汤或忌廉蘑菇汤。
黑松露忌廉汁帆立贝意式烩饭$65
用嘅帆立贝都比较细粒,不过数量就大约有4/5粒左右。如果想食啖啖肉大大粒嘅话就会有啲失望。不过呢个价钱都预咗大概系咁嘅。
今餐加埋一承惠$71.5。坐得舒服,食物有保证,上菜有效率,位置方便,系最安全嘅选择。
睇住九巴apps预到啱啱好,比完钱,出到去就已经即刻上车👍🏻👍🏻👍🏻今次呢餐顶到六点应该都无问题喇,very good😆😆