餐厅: 創發潮州飯店
资讯:

2023-06-29 2460 浏览
几年冇去呢间老字号,估唔到而家变成咁!谂住开开心心同屋企人去庆祝生日,因为屋企人钟意食潮州菜,但换来一肚气,佢哋摆明㓥客,仲要超级难食,及服务态度劲差,终于我哋全家人都顶唔顺全部要转去另外一间餐厅食 😤系每一样嘢都好难食,而且好细碟,我们10个人,其中3个小朋友,佢upsell我哋要 [例半]嘅份量,因为惊我哋唔够食,但结果出嚟嘅份量,少得惊人。- 川椒鸡得九少件而且冇味,呢个系「例半」份量- 潮州鱼面同seven嘅2个营多捞面差唔多size,咸都佛祖都开眼,待应呀姐坚称话呢个系「例半」份量- 卤水鹅片拼鹅肠,数埋唔够七块鹅片,跟三四旧有骨鹅肉,及五六条湿水鹅肠,个卤水汁系豉油汁,唔系卤水汁,记住呢个一定唔系卤水汁!- 盐水豆腐变咗炸鲜奶咁,一啲豆腐味都食唔到,盐水冇落盐,系清水豆腐- 蚝饼更加唔使讲,例半份量仲少过我用两只蛋炒嘅size,仲要好难食- 小食要收钱都唔紧要,但系竟然最经典嘅咸酸菜同花生都可以好难食,劲- 侍应中段已经开始力sell糖水, 问佢系咪免费送, 佢话要收钱之后black face, 原来要成$30/$40一碗- 潮式炒饭,变咗鸡蛋炒饭,我谂我个工人姐姐仲炒得都
几年冇去呢间老字号,估唔到而家变成咁!

- 川椒鸡得九少件而且冇味,呢个系「例半」份量

- 潮式炒饭,变咗鸡蛋炒饭,我谂我个工人姐姐仲炒得都好食过佢,叫佢攞支匙羹,佢又black face

- 一路食一路受气,又唔够饱,终于要转场

埋单要$2600

好彩冇俾佢sell到冻蟹,原来要$2400

真系差到讲唔晒,总之四个字[不知所谓]😡