2019-06-27 91 浏览
虽然民华餐厅开咗好耐,但一直都冇入过去食,今日终于献出我嘅第一次,入咗去民华餐厅。民华既装潢同环境同一般茶餐厅大同小异,但值得一提,梳化位非常舒服。见佢餐牌写住「蕃茄汤底加炒蛋一同享用更美味」,我决定叫常餐。常餐总共包括三款食物,价钱都系$40左右,应该系我食过咁多间餐厅之中,常餐最平嘅一间。多款通粉之中我叫咗最传统嘅蕃茄牛肉通粉,分量足够,牛肉煮得几软稔,冇咩筋。蕃茄汤底唔系太酸𠮶种,甜酸程度适中,整体味道的确不错。常餐仲有火腿炒蛋同即烘牛油多士。炒蛋质感软绵绵,将多士同火腿炒蛋夹埋一齐食超正。其实常餐份量非常多,不过今日冇食早餐,所以叫多个西多士。西多士呈金黄色非常吸引,而且几厚身,加上外脆内软,所以好快就食晒。呢排天气非常炎热,当然要饮杯红豆冰,消暑解渴。出到门口发现民华有买新鲜滚热辣嘅面包。迟啲返工嘅时候可以嚟买面包当早餐。

呢排天气非常炎热,当然要饮杯红豆冰,消暑解渴。

2019-06-24
  • 西多士