2021-09-03 591 浏览
招牌港式炸鸡,要数上一次食已经都要好多年前系元朗西铁站下巴士站侧间舖头买,因为分店有限,一直只可以系屯元天先食到。因为工作关系呢两个月黎左屯门区,但多数要同同事食饭无得买到黎食,今次终于甩开佢地出黎食。自己系出面食炸鸡都会食鸡块/鸡粒加辣粉,例如KFC/豪大大/韩式炸鸡(但有骨), 始终都系想揾返个记忆中既炸鸡味同口感。好多年前(都有十几年),香港都仲未有台式韩式炸鸡,系依家先多。其实我地香港人都有只炸鸡做得好好,走得好前。招牌无骨炸鸡脾肉,今日卖$32蚊8件,买前会返炸再落调味粉,几位靓姐好快手,由落单到去到我手都系几分钟,一拎上手好热,味道依然差唔多,做到外脆内嫩,通常我都会即刻食,同其他炸鸡相比,有过之而无不及。表达能力有d差想用英文讲(I think they really know what fried chicken has to be in terms of taste, texture and temperature)我够胆讲,无一间整得炸鸡块好食过大鸡大,性价比高,调味岩岩好又可以控制辣度 希望可以开多d分店,有好大潜力发扬光大 系隔黎间Ok买左罐嘉士伯再拎去公园坐
希望可以开多d分店,有好大潜力发扬光大
系隔黎间Ok买左罐嘉士伯再拎去公园坐低慢慢叹,一个午餐成为$40,超饱肚。食完开心成个人charge足电,又返去应付忙碌既工作