2024-06-02
餐厅外观抢眼🇯🇵 主要以红白黑衬色,装修同餐具既风格时尚,主打韩式饭卷,有大卷、中卷选择,配料可自选鱼生、牛肉、蔬果等🥕🐟,另外仲有寿司、乌冬同夏威夷刺身丼拣,不论外卖堂食都岩。*可惜前排系佢地社交平台得知😿😿已经全线结业,唯有等佢地之后东山再起,依到当系纪录一下。🐔🍙 Chick Chick 大卷 $58呢个大卷份量比较大,平时食寿司好少见,材料都好丰富,拎起嘅时候好易散开,除左大大块照烧鸡之外,仲有酸黄瓜、牛油果、沙律菜,芋头片同橙色绿色嘅飞鱼子,呢个配搭都几特别,色彩缤纷之余,口感同味道都好令人惊喜。🍟🐟🍙 C-Dragon 中卷 $68呢个中卷就细啲但件数多,可以一口一件,都系以双色飞鱼子做topping,中间系炸咗香脆嘅鳗鱼,另外仲有炸番薯、飞鱼子、蛋黄酱、鳗鱼汁做配料,我嫌佢酱汁比较多,所以味道偏甜同咸。🐟🍙 TEMPURA SALMON 中卷 $62依款天妇罗三文鱼中卷就用明太子酱、蛋黄酱、忌廉芝士、飞鱼子做配料,炸三文鱼大件又香口,夹系寿司卷既中间,呈鲜粉红色,味道同外观一样咁吸引。Chotto Maki Wanchai 🐟🍙G/F, 33 Amoy St, Wan C
🐔🍙 Chick Chick 大卷 $58
🍟🐟🍙 C-Dragon 中卷 $68
🐟🍙 TEMPURA SALMON 中卷 $62
Chotto Maki Wanchai 🐟🍙
G/F, 33 Amoy St, Wan Chai
人均消费$100
#hkfood #foodhk #hkfoodie #湾仔美食 #wanchai #korean #sushi #寿司 #bloggertony