2016-09-08 1152 浏览
之前女同事CY约我o系26-8-2016(Fri)唔带饭出街食,我提议o黎河畔花园,因为都有好多o野食,又想食pizza又想食鱼生,但大肚婆唔食得生冷o野,最后都系拣o左呢间茶餐厅.我o地都算早到,但都已经有人龙,等o左一阵有二人枱喇.我要$48.00o既黑椒汁杂扒配薯菜,要忌廉汤同饮热柠水.CY要$58.00o既肉酱意粉,要罗宋汤同加$9.00饮红豆冰.冇耐,两个餐汤同蒜蓉多士到o黎,蒜蓉多士外面脆,但中间有点韧,味道系够o既.而忌廉汤呢?敝,冇乜点细味,应该都ok o既.然后两杯o野饮到o黎,热柠水冇问题;红豆冰唔系大杯,不过食咁丰富o既set lunch, 都已经够啦.之后CY o既肉酱意粉到o黎,原来有一只窝蛋,佢同我都唔食得o既,我冇问佢好唔好食,佢亦冇讲任何o野.而我o既黑椒汁杂扒配薯菜要等多阵至到,薯条被洒o左啲橙色o既粉,杂扒有猪扒,鸡扒同唔德国肠.虽然有黑椒汁,但猪扒仍食到佢少少o既肉腥味,鸡扒同德国肠都冇乜问题,好彩黑椒汁唔算辣,我系入到口.薯条好热,但质素有啲参差,有啲系成条都硬,有啲叫做正常.面上橙色o既粉我觉得系七味粉,系辣,但又冇佢咁辣.不过我觉得唔应该主动

我o地都算早到,但都已经有人龙,等o左一阵有二人枱喇.

冇耐,两个餐汤同蒜蓉多士到o黎,
罗宋汤,蒜蓉多士同忌廉汤
蒜蓉多士外面脆,但中间有点韧,味道系够o既.

而忌廉汤呢?敝,冇乜点细味,应该都ok o既.

然后两杯o野饮到o黎,热柠水冇问题;红豆冰唔系大杯,

不过食咁丰富o既set lunch, 都已经够啦.

之后CY o既肉酱意粉到o黎,
肉酱意粉

而我o既黑椒汁杂扒配薯菜要等多阵至到,
黑椒汁杂扒配薯菜
薯条被洒o左啲橙色o既粉,杂扒有猪扒,鸡扒同唔德国肠.
黑椒汁杂扒配薯菜
虽然有黑椒汁,但猪扒仍食到佢少少o既肉腥味,鸡扒同德国肠都冇乜问题,好彩黑椒汁唔算辣,我系入到口.薯条好热,但质素有啲参差,有啲系成条都硬,有啲叫做正常.面上橙色o既粉我觉得系七味粉,系辣,但又冇佢咁辣.不过我觉得唔应该主动加呢啲粉.

味道系2.81分

服务:

我o地排队等位时,大肚婆行去睇定menu,有个男侍应行出o黎问佢系咪等位?排头位o既我抢答系,佢系同我一齐.(其实唔知做咩个男侍应咁问)之后佢问大肚婆使唔使入去坐住等?我同事答唔使.

原来佢o地见出面热,出于关心惊我同事有事.好好啊.

价钱:

埋单收$116.00,冇加一,但都收多o左o既?

抵食系2.5分
红豆冰