2016-07-30 358 浏览
自从The One 间中村藤吉搬迁之后,一直都好挂住佢既冷荞麦面。知道佢系美丽华重新开返,我又点可以错过呢本身以为又要等成个钟先食得,点知等左唔够5分钟就入得!!平日过左lunch time 去会少啲人,唔想等又想食既就记住啦细妹同我一样,都对中村既食物情有独钟。每次黎到,我地都一定会叫-抹茶荞麦面定食(冷)($118)虽然有啲贵,但系我系其他地方食唔返同一个味道除左冷荞麦面,仲有饭同一个细甜品(入面有丸子、红豆蓉同抹茶啫喱)。如果自己食哂一个都几饱。至于甜品方面,太多款好难拣,样样都好吸引,好想试。本身想试佢每日限定既蕨饼,但未入黎之前已经话卖哂最后,我地叫左期间限定丸十士多啤梨芭菲 ($108)除左抺茶之外,士多啤梨都系我既至爱佢既独特之处系以士多啤梨x樱花蓉取代抺茶,比另外两款芭菲更清新。士多啤梨蓉酸酸甜甜得黎带点冰凉。我觉得呢个仲好味过抹茶个个!!另外,仲叫左个养身葛切($88)根据佢menu所讲,葛切系由葛粉制作而成,暖身又暖胃。食落烟烟韧韧,碗入面仲有两粒冰,越食越冰凉再配搭埋自家制抹茶黑糖浆,一个字,正
知道佢系美丽华重新开返,我又点可以错过呢

本身以为又要等成个钟先食得,点知等左唔够5分钟就入得!!
细妹同我一样,都对中村既食物情有独钟。
每次黎到,我地都一定会叫-抹茶荞麦面定食(冷)($118)
抹茶荞麦面定食(冷)
虽然有啲贵,但系我系其他地方食唔返同一个味道

如果自己食哂一个都几饱。

至于甜品方面,太多款好难拣,样样都好吸引,好想试。
本身想试佢每日限定既蕨饼,但未入黎之前已经话卖哂

最后,我地叫左期间限定丸十士多啤梨芭菲 ($108)
士多啤梨芭菲
除左抺茶之外,士多啤梨都系我既至爱

士多啤梨蓉酸酸甜甜得黎带点冰凉。
我觉得呢个仲好味过抹茶个个!!

另外,仲叫左个养身葛切($88)
葛切
根据佢menu所讲,葛切系由葛粉制作而成,暖身又暖胃。
食落烟烟韧韧,碗入面仲有两粒冰,越食越冰凉

再配搭埋自家制抹茶黑糖浆,一个字,正

2016-07-26
抹茶荞麦面定食(冷)
士多啤梨芭菲
葛切