2019-08-11
🐱🐶📍壹食就醉(尖沙咀).经朋友介绍,今日走左去尖沙咀一间楼上中菜馆,好多选择,老板都好好,装修非常有诚意呀!呢间好多海鲜食,今日饱饱地就只叫左3道菜🤤3道都几满意。..🥢卜卜蚬锅$188有小锅大锅,我哋就叫咗小锅。都几大份,每粒蚬都好大粒,老板直接一锅上,😻跟住就由得佢滚,见到都好似好正,滚到一半,再倒入清酒wowo。滚左即食,好鲜甜,啲汤夹杂左清酒同蚬的鲜味。好好饮!唔会太浓烈!😆🥢黄金虾$198佢系由大大只虾涂满蛋黄酱再油炸,以为好干好厚皮,但外层食落又好脆,只虾好鲜甜大只,仲有虾膏。配埋蛋黄酱真系好惹味好香,好食!🐶🥢马拉盏炒通菜叫厨房唔好煮咁咸,今次啱啱好炒得清淡而不失佢独有嘅味道,食到饱哂,饭都唔洗食呀.总结评分:7/10番啅指数:⭐⭐
🥢卜卜蚬锅$188
🥢黄金虾$198