2017-08-29
又试新野噜!今次食台湾野,店名同店内既装修都系好台湾风,仲有蚵仔煎食😍蚵仔煎…一夹起已经feel到佢系几咁Q弹!口感超级Q软,饼皮入面有好多蚵仔,每粒都好饱满有肉汁面头既橙色酱味道同喺台湾食到既差唔多,如果可以加多d蛋既话就更香口喇!万峦猪脚…叫之前以为佢系好似煲姜醋既猪脚咁既样,心谂都有d担心会食到冇哂仪态。点知个猪脚一黎到就放心哂,而且仲好有惊喜!猪脚炆好之后厨师将佢起肉切件,件头亦冇失礼,肉质竟然系淋得黎带爽既口感!似食紧好多幼肉筋咁,而且仲冇黏牙,有咁既口感真系第一次食咋!底下仲有入淋萝卜添!醉鸡卷…冇骨既野就最岩喺街食,哩个鸡卷够哂啖啖肉!酒味唔系好浓,比较岩浅赏酒既朋友,不过对我黎讲紧系再d浓酒味会更好啦!古法鲁肉饭(小)…哩度好好有大同小两个份量俾食客拣,岩哂我又想食多款但又惊太饱既人喇!哩个鲁肉饭好好味!鲁肉半肥瘦,好正宗咁切成一粒粒,食落劲香,煮得劲松化,唔洗咬都会自动喺口入面化开。粒卤蛋睇到都知够入味,卤到只蛋札实入哂味,好正!饭粒粒分明够软熟,鲁肉汁又岩岩好够我捞饭,虽然好肥但真心推介哩个饭!红烧牛肉面…牛肉面既汤底好紧要,哩度既汤头好深色,味道亦几浓,不过就冇乜
红烧牛肉面…牛肉面既汤底好紧要,哩度既汤头好深色,味道亦几浓,不过就冇乜药材味,朋友就好钟意喇。我就比较钟意佢既牛肉,入味得黎亦够淋,咬开果时可以将肉一丝丝咁食嫁。唔只牛肉,仲有两三条牛筋,又系炆得够淋够入味,胶质丰富!而面亦煮得刚好,唔会一夹就断。不过我就钟意再硬身d。