2020-07-03 1005 浏览
如果咁啱系嚟到呢区呢个位置附近,都会去昵间饼店买呢两款酥😋1-杏仁酥2-蝴碟酥———————————呢间饼店系老字号,所有面包蛋糕糕店都是自家制新鲜出炉,尤其系佢哋嘅蛋挞,有酥皮同普通平常食开的皮,我就较为爱吃酥皮蛋挞。因为大部分饼店好小做酥皮蛋挞,呢到既蛋挞一到出炉时间就排哂长龙,又热又好味,不过今次只买了杏仁酥和蝴蝶酥,平日我去昵区系探访朋友,所以都会专试买给他们吃。———————————呢到既杏仁酥同蝴蝶酥,我食过好多饼店的都始终不及这间好吃,所以每次经过这区都想起又想吃,平日我多数一磅磅咁买,但今次见到佢出咗用盒盛载好方便,买完又不怕撞散,又可以好方便放👍——————————🔷杏仁酥——面头铺满杏仁,杏仁够香有口感,松化脆口,入口有即溶的松化感觉,牛油香,吃落够滑,每次吃都停唔到口的滋👍👍😋——————————-🔶蝴蝶酥———又香又脆又松化,我经常在家喝咖啡时享受,慢慢叹出人生的享受,自从食过昵间既然呢两款酥之后,就爱上了吃这两款甜点了,所以不时也会买来吃,有时在家早上叹杯咖啡☕️或在家无聊时,就冲杯咖啡☕️慢慢叹,这也是人生的享受😋💕
如果咁啱系嚟到呢区呢个位置附近,都会去昵间饼店买呢两款酥😋
1-杏仁酥
2-蝴碟酥