2018-07-27
帮趁左呢间火锅店都有好几年, 系我同一班旧同事嘅聚会热点, 贪佢丰俭由人,食材新鲜,兼且性价比甚高👍,虽然佢地点同环境都系好街坊,唔够fancy。某日家姐细佬话想打边炉, 要求平靓正,于是我胆粗粗带佢嚟呢度试,结果一试佢地就爱上,今日我地仲约齐全家人来个合家打边炉添😁🤭。其实呢度有咩咁吸引呢?上次同家姐嚟食左超大只蛏子,鲜甜好味又冇沙,都只系48蚊一只👍。可惜今晚佢话蛏子唔靓仔所以唔卖😱。噢咁就出事喇,因为家姐话点都要点知海鲜,结果... 点左只象拔蚌🤣,好新鲜,好甜好爽脆👍。之后先吃两个小食隔下先,鱼蛋角同鸡软骨都好正,不过其实最好味嘅系响铃,但今晚竟然唔记得左点😒到戏肉打边炉喇,当然就系叫到一枱都系,不能尽录啦😁🤭但其中我嘅心水就系花雕牛肉粒,腍软有肉味👍牛肉就紧唔少得啦,好有牛味但仍然有咬劲。猪膶系我一定要点嘅,爆表都要食粉肠有粉冇腥味猪唛午餐肉😁,好无聊但都要食架美国桶蚝,爱蚝者要试呢味炸芋头,系姨甥一定要点嘅,当小吃或放火锅汤滚两皆宜㖞😋最后芝心墨鱼丸话里面劲多芝士但我一粒都分唔到😒其实仲有几我地都成日点嘅,好似牛骨髓、猪脚筋等都好靠得住。我个人觉得呢度嘅食物水准有返咁上下,
到戏肉打边炉喇,当然就系叫到一枱都系,不能尽录啦😁🤭
但其中我嘅心水就系花雕牛肉粒,腍软有肉味👍
牛肉就紧唔少得啦,好有牛味但仍然有咬劲。
猪膶系我一定要点嘅,爆表都要食
粉肠有粉冇腥味
猪唛午餐肉😁,好无聊但都要食架
美国桶蚝,爱蚝者要试
呢味炸芋头,系姨甥一定要点嘅,当小吃或放火锅汤滚两皆宜㖞😋
最后芝心墨鱼丸话里面劲多芝士但我一粒都分唔到😒
其实仲有几我地都成日点嘅,好似牛骨髓、猪脚筋等都好靠得住。我个人觉得呢度嘅食物水准有返咁上下,份量足,但价钱比外边便宜,好适合大食但对食材质数有要求嘅朋友们。