2018-02-14
今日放工朋友仔话带我去九龙城食好野👭。我仲以为去得九龙城一定系带我食泰国菜。点知佢带左我去呢间食日本野既居酒屋。呢间小小既舖头仔,原来好有人气。仲上过电视采访添!-虽然这间店不算很大间,个环境装修都好花心思。好似置身于日本既居酒居咁。皆因个师博真系日本人黎。所以好有日本风格!🎌-黎到呢间当然要试下人气既热石拉面😀本身想试佢既北海道蟹场拉面,可惜今日无☹️所以试下佢个 极辛地狱拉面 🍜🍜职员提醒我地话呢碗真系好辣,唔食得好辣就最好叫微辣喇!😱咁我当然叫微辣喇!哇!碗拉面汤底真系 好红下!望落都觉得辣。食落都接受到呀个汤底都唔错 😀由于个拉面有旧热石系度所以个汤一直都滚紧,好热!咁就唔怕咁冻既天气食,会好快冻喇!👍呢碗拉面有好多𩠌:紫菜,温泉蛋🥚,饺子同叉烧。叉烧食落肉质够嫩,少少烟韧。唔错!而饺子吸收左地狱汤既精华,令到饺子食落更惹味! -仲叫左石烧三文鱼饭热辣辣既石窝令到个饭变左饭焦,令到成个饭好香。面头既半熟三文鱼块 食落好嫩滑,有啲鱼油浸出,同d粟米捞埋个饭一起吃。味道更加香口。-黎居酒居当然要叫下啲炸物同串烧🍢我叫左串烧鸡软骨同柚子鸡肉串🐔个柚子鸡肉串 好特别!食落有啲柚子既味道,
点知佢带左我去呢间食日本野既居酒屋。
呢间小小既舖头仔,原来好有人气。
仲上过电视采访添!
虽然这间店不算很大间,个环境装修都好花心思。
黎到呢间当然要试下人气既热石拉面😀
本身想试佢既北海道蟹场拉面,可惜今日无☹️
所以试下佢个 极辛地狱拉面 🍜🍜
哇!碗拉面汤底真系 好红下!望落都觉得辣。食落都接受到呀
个汤底都唔错 😀
由于个拉面有旧热石系度
呢碗拉面有好多𩠌:紫菜,温泉蛋🥚,饺子同叉烧。
叉烧食落肉质够嫩,少少烟韧。唔错!
而饺子吸收左地狱汤既精华,令到饺子食落更惹味!
仲叫左石烧三文鱼饭
热辣辣既石窝令到个饭变左饭焦,令到成个饭好香。
味道更加香口。
黎居酒居当然要叫下啲炸物同串烧🍢
我叫左串烧鸡软骨同柚子鸡肉串🐔
个柚子鸡肉串 好特别!食落有啲柚子既味道,酸酸地,都几夹个鸡肉串!食落几好味!而且唔会话烧到好干,好嫩肉👍(推荐)
另外仲叫左碟 三文鱼刺身 🍣有5块
厚切既三文鱼刺身,食落好鲜甜肥美😍