1K
❀ Buenos Aires Polo Club #中环 ❀❗最爱扒房之一 推出至抵食周末brunch❗——————————————————话说呢间系我当年第一间品尝嘅 @blacksheeprestaurants 餐厅,当时一试爱上,亦令我堕入左 @blacksheeprestaurants 餐厅嘅坑😚 归为阿根廷扒房,当然唔少得大大块嘅牛扒!佢哋最近仲推出左周日限定Club Brunch,以超低价品尝到各种冷盘、海鲜、牛扒、甜品,厨师咁会系你面前烹调某部份菜式,见证熊熊烈火🔥打卡一流!不得不提餐厅嘅气氛亦非常好,带点复古气氛得来又唔会拘束,侍应亦非常友好,会同客人有倾有讲,喺度庆祝生日仲有神秘庆祝仪式🙈🤩!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Club Brunch $688 pp♥ Starters ✦ Plato De Marisco头盘先有超高质嘅海鲜拼盘🥰!有龙虾、澳洲生蚝、阿根廷大虾,以仿鱼子酱。虽然唔系真鱼子酱,但感觉即刻豪华晒,亦能更加提出海鲜鲜味!✦ Cured Meats 冷盘亦都唔求其🤩有两种芝士、巴马臣火腿、辣肉肠,以及提子哈密瓜、蜜瓜、等等。✦ Gaucho Omelet 加入
❗最爱扒房之一 推出至抵食周末brunch❗
——————————————————
话说呢间系我当年第一间品尝嘅 @blacksheeprestaurants 餐厅,当时一试爱上,亦令我堕入左 @blacksheeprestaurants 餐厅嘅坑😚 归为阿根廷扒房,当然唔少得大大块嘅牛扒!佢哋最近仲推出左周日限定Club Brunch,以超低价品尝到各种冷盘、海鲜、牛扒、甜品厨师咁会系你面前烹调某部份菜式,见证熊熊烈火🔥打卡一流!

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Club Brunch $688 pp
♥ Starters
✦ Plato De Marisco
头盘先有超高质嘅海鲜拼盘🥰!
有龙虾、澳洲生蚝、阿根廷大虾,以仿鱼子酱。
虽然唔系真鱼子酱,但感觉即刻豪华晒,亦能更加提出海鲜鲜味!

✦ Cured Meats
冷盘亦都唔求其🤩

✦ Gaucho Omelet
加入左辣肉肠以及芝士,味道相对咸少少🤏。

✦ French Toast
厨师即时喺客人面前烹调,用熊熊烈火煎成嘅法式多士几邪恶又好食😋
外层煎得香脆,内里系自家制嘅烟熏火腿,咸香味十足!

♥ Main
✦ USDA Prime Rib
厨师即时捧出大过你个头嘅美国牛肋扒🐮每块都有成四cm厚,极之有份量!
原来系要预先早一日慢煮而成,难怪非常粉嫩又腍身。
轻轻加咗盐同香草调味已经够晒好食😋。
仲有得配埋阿根廷红酒🍷,一流!
另外佢哋仲会比一系列嘅特色刀你选择,连手臂咁长嘅刀都有😂!

♥ Sides
✦ Market Salad
✦ Fries Provenzal
✦ Creamed Corn
另外仲会配上三款不同嘅伴菜。
薯条用相鸭油去炸,更加香口香脆!
另外忌廉粟米又甜又rich,正!
♥ Dessert
✦ Crepe flames
最后甜品亦系有厨师亲自喺客人面前操刀,系佢哋新推出嘅甜品
用上焦糖牛奶酱煮,再加上橙皮、柠檬汁,以及大大嚿云呢拿雪糕🍦。
不过的确系比较甜,而且班㦸口感硬咗少少。

♥ Drinks
✦ Martini
另外仲可以品尝埋佢哋嘅阿根廷martini,既有经典配搭亦有espresso martini🥂
——————————————————
✨整体味道: 4.4/5
✨环境装修: 4.4/5
✨服务态度: 4.3/5
✨性价比: 4.3/5
✨再访兴趣: 4.3/5
💞整体来讲
呢一餐真系非常难忘,食到捧住个肚走,极之满足!食物好味性价比又高,环境服务仲要一流,真系人生一大乐事🤣大家快啲试吓!