2015-01-03 7961 浏览
今日同宝贝谂住好日子捐完血就去庆祝下~!!人生嘛~~总要善用时间去做D有意义的事~咁开心的日子~当然要打个边炉先!喺MK今日呢个时节~~目测有位唔限时的餐厅真系唔多~宝贝突然谂到呢间~一于去试下~~黎到门口~居然唔洗等位~可能打边炉呢个活动一D都唔浪漫挂~即时有得食~真系超开心~上到去服务员比左个门口位我地~噢~~想调枱但系被拒绝了,餐厅尚算多人~一家大细居多~所以有点嘈~服务员就神龙见首不见尾~想揾佢地真系要眼明手快声音大~如果唔系.....黎到小肥羊当然系要食佢个招牌鸳鸯锅汤底LA! 打边炉汤底真系超重要~!之后再点D心仪美食~招牌鸳鸯锅原应一边辣一边唔辣~点知入口居然两边都唔辣~药材养生汤中只有三四粒红枣,加几片隹生,就连少少药材味都冇~! 原本以为好红好有色水会好辣了,点知....已完全失去左当年打入香港时的浓烈味道~好令人失望~我地要求服务员同我地加辣,佢话只可加一次,第二次再加的话就要加钱了.噢~听到感觉好灰...提醒自己~没有下次~睇到点菜纸~好多牛牛羊羊都有~我地一班羊精当然唔会放过LA蒙古羊同手切牛样样点~~奇妙的地方系佢送上枱时碟碟都好似一样样,~分唔出不同的牛同羊
上到去服务员比左个门口位我地~噢~~想调枱但系被拒绝了,
之后再点D心仪美食~
睇到点菜纸~好多牛牛羊羊都有~我地一班羊精当然唔会放过LA
蒙古羊同手切牛样样点~~奇妙的地方系佢送上枱时碟碟都好似一样样,~分唔出不同的牛同羊款~幸好每样都食落好新鲜,唔会觉得放得太耐冇晒味~但系如要食真系好香浓的牛同羊~呢间会感到有点失望,可能系放题的关系,出品唔会好靓~
海鲜类唔系好多~脆鲩都冇,有其他的海鲜类但系要加钱先可以点,我地一枱人同时对佢的海鲜信心不大~感觉加左钱都会失望,亦明白呢到主要系食牛羊的地方,所以决定少点海鲜类~
唯一点左的就系佢的海虾,黎到感觉就好似放起好耐~细细只,烚熟之后变得更细,入口有点霉~我的要求好底的~都觉得好灰~
丸类同其他边炉材料就一般街市货色,所以冇咩要求,菜类尚算新鲜,至少洗得干净冇黑边先~

简简单单咁完左有意思的一个情人节餐~!!

总括黎讲..这个价钱的话,先放下自己的要求及幻想.. 真心希望佢地他日可以有所进步
2014-02-14