2020-06-18 26 浏览
今日又好想食新记既鸡粥, 虽然未试过元朗店, 但系市区有得随时食咪仲好!! 近排食得油腻野多, 想食个粥清清地, 但朋友系夜晚一定要有饭落肚既人黎, 食过新记D小菜又唔错, 岩哂我地今晚解决晚餐!环境都几干净, 枱有隔板, 入座时有做足量体温等动作, 店员仲提我地食野前后都要带番住口罩添~香脆炸两肠 $20炸两配粥先系PERFECT MATCH, 最传统既炸两肠, 新鲜炸起脆卜卜, 滑滑既肠粉皮, 简单又好味。贵妃鸡黄鳝粥 $64贵妃鸡粥一向都冇得输, 粥有鸡既香气, 今次试下加埋黄鳝, 个粥多左阵淡淡既鲜味, 鳝肉亦一D都唔腥, 青红萝卜栗米猪骨汤依度既例汤都好正, 唔系求其茶记味精汤, 而系一盅盅每日滚既汤, 而且日日都唔同款, 今日既系青红萝卜栗米猪骨汤, 清甜可口又热辣辣, 正!XO酱CHA烧炒蛋饭餐 $74叫𩠌加$17转餐就会有饭有野饮, 叫得依个XO酱CHA烧炒蛋系冇可能唔叫饭送既, 皆日佢个XO酱辣辣地好惹味, 蛋又炒得够滑嫩, 捞饭一流~简单又好味, 快靓正既一餐!

香脆炸两肠 $20

贵妃鸡黄鳝粥 $64
青红萝卜栗米猪骨汤
XO酱CHA烧炒蛋饭餐 $74

简单又好味, 快靓正既一餐!