2023-10-19
小曼谷泰国美食站铜锣湾谢斐道535号Tower 535地库B02号舖小曼谷绝对系我最爱既泰国餐厅,经常都会同朋友过黎帮衬,今日难得放假就同左屋企人黎铜锣湾既分店食晚餐,佢地试完都一致好评,话下次有机会一定要再黎泰王咖哩炒纽西兰青口食泰国嘢点少得咖喱呀,今次拣左炒青口,份量非常多应该有成10只呀,而且全部都系大大只,最重点当然系个咖喱汁啦,入口香浓嫩滑我地叫左一份蒜蓉包沾咖喱汁食,真系好正泰脆炸猪手炸猪手系另一亮点,份量多之余,真系炸得好脆,入口脆卜卜而且非常入味,完全系食到停唔到口,另外伴碟既自家制即炸虾片都好好味,两样加埋需然劲热气,但一定要试呀铁板猪颈肉马拉盏炒椰菜苗铁板上比起平时既炒菜更加有镬气,超钟意马拉盏既味道食落非常惹味,真系食到停唔到口呀鲜芒海鲜炒饭呢个炒饭都几足料而且好大碟,加入左新鲜芒果食非常开胃,再混埋少少肉松一齐食就完美啦
铜锣湾谢斐道535号Tower 535地库B02号舖
泰王咖哩炒纽西兰青口