2024-05-03
其实我🦁太太好钟意日式既小菜,之前去呀婆食既时候觉得佢既价钱都应该比哂租,所以野食份量偏细,之后🐷先生look IG既时候见到e间餐厅,佢话一定要带我黎试下🫶🏻餐牌都系视乎想食几多个小菜而选择,今次我地简左2冻2热套餐😌套餐本身有个汤跟,今日系杂菜汤,可以饮到蔬菜既甜☺️🔸2款热菜+2款冷菜+ 安格斯牛栉瓜卷配自制洋葱苹果安格斯牛片肉味浓郁加上栉瓜片增加左口感,啖啖苹果香非常和谐+ 海老明太子伴西兰花海老每只都细心咁煎煮过,爽口弹牙,明太子沙律酱又唔会太过抢味+ 左口鱼秋葵伴柚子醋樱花经过轻炙嘅左口鱼散发着鱼油嘅香味,配上柚子醋增加清爽感+ 南瓜沙律配苹果青瓜坚果入口绵密,南瓜既甜味答配住苹果青瓜爽脆口感+正常饭量加 牛油+葱花+酱油牛油+酱油捞番系无敌,每啖饭都有牛油既香气+ 百香果蝶豆花梳打(冻)颜色分层好出,打卡好靓,百香果偏甜,捞匀佢饮就岩岩好喇🥰甜品除左有调色板之外,Omg佢仲有油治,唔可以放过佢😎🔸蓝莓油治点解个奶油可以咁好食既?好顺滑而且唔重奶味,蓝莓新鲜,油治炸得好脆身,唔会油腻🔸柚子开心果油治+麻糬一收到,见到满满既开心果碎已经好开心,之后再试下佢地个麻糬,可以拉丝架,
套餐本身有个汤跟,今日系杂菜汤,可以饮到蔬菜既甜☺️
🔸2款热菜+2款冷菜
+ 安格斯牛栉瓜卷配自制洋葱苹果
安格斯牛片肉味浓郁加上栉瓜片增加左口感,啖啖苹果香非常和谐
+ 海老明太子伴西兰花
+ 左口鱼秋葵伴柚子醋樱花
经过轻炙嘅左口鱼散发着鱼油嘅香味,配上柚子醋增加清爽感
+ 南瓜沙律配苹果青瓜坚果
入口绵密,南瓜既甜味答配住苹果青瓜爽脆口感
+正常饭量加 牛油+葱花+酱油
牛油+酱油捞番系无敌,每啖饭都有牛油既香气
+ 百香果蝶豆花梳打(冻)
颜色分层好出,打卡好靓,百香果偏甜,捞匀佢饮就岩岩好喇🥰
甜品除左有调色板之外,Omg佢仲有油治,唔可以放过佢😎
🔸蓝莓油治
🔸柚子开心果油治+麻糬
一收到,见到满满既开心果碎已经好开心,之后再试下佢地个麻糬,可以拉丝架,麻糬软糯配埋忌廉入面既柚子,酸酸甜甜,大满足👍🏻