2019-08-03
以前因为收工收得夜, 民华开到凌晨又平靓正, 所以系我昔日既饭堂! 但随住冰室越开越多, 又转左工收早左之后, 就少左好多黎食! 今晚夜左食饭, 就黎民华黎番个平靓正晚餐。蕃茄牛肉米+煎双蛋多士本身设定系通粉黎既, 不过我中意食米粉而店员都好乐意帮我转, 蕃茄汤浓郁有蕃茄粒粒系入面, 最中意米粉挂哂d汁, 牛肉系平时打边炉个种鲜牛多士外脆内软, 面头搽左牛油, 太阳蛋煎得好靓, 最爱少少㶶边加橙黄生蛋黄𫠒鱼肉饼饭依度既𫠒鱼肉饼饭系出色既! 肉饼唔会松松散散, 有𫠒鱼粒食落味道好香, 记得捞埋佢既甜豉油西多士以前食亲都会叫多个西多, 厚西多加大片牛油, 可以拣配炼奶或者糖浆, 个人喜欢炼奶。西多外脆内软, 蛋香味浓, 虽然邪恶但点埋炼奶真系正只系廿蚊, 依个质素绝对抵食!冻柠茶同咸柠7, 不嬲都好欣赏依度既柠茶, 冻柠茶茶底够哂浓但唔会涩, 加上碎冰使其温度天冻又唔会溶到淡哂! 至于咸柠7就第1次系度饮姐, 佢杯碎冰简直系消暑良品! 出色!民华都算系老冰室品牌, 就算而家越开越多唔同既冰室, 依度仍然系好多客, 证明左依度既食物水准同埋价值, 支持
蕃茄牛肉米+煎双蛋多士
𫠒鱼肉饼饭