2019-09-14 32 浏览
今日去铜锣湾行完街,想食四川菜,喺openrice揾到间近times square,所以去试吓。入到去装修新净,坐得都好舒服。大千鸡-呢个名几特别,所以叫黎试吓,配菜有大量葱同鸡一齐炒,个酱汁甜甜辣辣,好惹味,鸡肉保持肉汁,冇overcook,几好食。水煮牛肉-食四川野点可以唔叫水煮系列,我地叫咗水煮牛,牛肉份量都几多,仲要块块都几大块,煮得好嫩滑,牛肉完全唔会鞋口,而配菜入面有薯粉同芽菜,个水煮汁都算几辣,d牛肉同配菜吸收晒d汁,好好味,食完一啖仲想再食。虾仁炒饭-虾仁粒粒白雪雪,好爽口弹牙,好鲜味,而炒饭都粒粒分名,唔会炒得太湿,好够味。牛肉涵饼-外皮煎得好脆,个包入面装满汤汁,咬落即爆汁出黎,入面汤汁似小龙包d味道,而d牛肉涵都好滑,好有肉味。炸馒头-外皮炸得好脆,热辣辣,即叫即炸,碟底都唔见有油,炸得好干身,配埋练奶,当一个甜品咁食,好满足。

入到去装修新净,坐得都好舒服。