餐厅: 美中·鴨子 (將軍澳中心)
资讯:

餐厅: 美中·鴨子 (將軍澳中心)
资讯:

2018-05-19 833 浏览
前前后后我都来了四次,第一次写食评。美中鸭子食物质量都几参差,有d好好食,每人不断回头(包括我啦)有d普通到自己煮都好食过佢睇睇原因啦~我至爱呢度系一只,我地9个人食每人都有几片,鸭片好薄好香好脆,下面既肉都劲多,后面既皮(用黎包住鸭食既)有二十几块,好够食!食到lam lam脷我每次都必食,都系因为佢我先翻头食~果然系美中「鸭」子!另一个我既至爱系四川大盘鸡,超级超级大盆!好辣好惹味无影到相!!!食左两次都无影~可能挂住食🙈🙈第三样我觉得值得推荐既~上菜超热!小心热!皮薄!够多汁!入面肉又唔肥又无雪味!我地encore多左一笼其他食物呢个系逐件叫既,叫左件试味,好好汁又系,小心热~不过热气左少少🙈又腻口~太重芝士味,中菜估唔到佢芝味咁重,饭好硬,食到要饮水吞😒😒😒好彩我地有一两个食到咁硬既饭。多肉够嫩,唔辣,好香,细细兜咁~不错👌🏻云吞既汤清淡,云吞本身几好食~岩晒老人小朋友食~津白普通到不得了,金华火腿几香~样子精致,见到几多人叫,鸭皮同沙拉酱同桂花糕味道相算夹到,唔难食,唔会再叫。呢个豆「是」鱼炒菜真系自己都炒到,普通不得了~呢个甜品做得好差,无咩人肯食,咬左一口都唔愿食疴仔饼既
前前后后我都来了四次,第一次写食评。

睇睇原因啦~

我至爱
片皮鸭

我每次都必食,都系因为佢我先翻头食~果然系美中「鸭」子!
另一个我既至爱系四川大盘鸡,超级超级大盆!
好辣好惹味

无影到相!!!食左两次都无影~可能挂住食🙈🙈
第三样我觉得值得推荐既~
小龙包
上菜超热!小心热!

其他食物
煎饼
芝士海鲜焗饭
霸王鸡

多肉够嫩,唔辣,好香,细细兜咁~不错👌🏻
云吞既汤清淡,云吞本身几好食~岩晒老人小朋友食~
津白普通到不得了,金华火腿几香~

呢个豆「是」鱼炒菜真系自己都炒到,普通不得了~
呢个甜品做得好差,无咩人肯食,咬左一口都唔愿食

疴仔饼既朋友~唔记得叫咩名~正常~蒜泥白肉,味道正常~

位置阔落~服务还可,佢地真系好忙好忙,太多人食啦。食左四次场场满。

片皮鸭
小龙包