2022-07-13
应该系我喺香港食过最好食嘅pizza😍🔸 蓝芝士苹果薄饼 ɢᴏʀɢᴏɴᴢᴏʟᴀ ᴀɴᴅ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ $178呢款pizza应该系呢间餐厅最出名嘅嘢食~蓝芝士好香,加埋预先腌制嘅甜苹果薄片平衡返蓝芝士嘅腻,两者加埋系绝配😍 唔钟意蓝芝士阵味嘅人都可以试下!因为有甜苹果会令蓝芝士易入口啲😆👍🏻Pizza饼底系店家每日自制,饼底系薄批,每个pizza都系落单之后即焗嘅,新鲜热辣脆脆的😍 🔸松露油牛肝菌火腿大通粉 ᴘᴏʀᴄɪɴɪ ᴀɴᴅ ʜᴀᴍ ʀɪɢᴀᴛᴏɴɪ ᴡɪᴛʜ ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴏɪʟ $165虽然餐厅最出名系苹果pizza, 但我嘅最爱系呢个牛肝菌大通粉!😍 弹牙嘅大通粉,每条都装满香味四溢嘅松露油,配埋惹味嘅牛肝菌同煎香咗嘅意大利火腿,非常好食!😍 🔸香烤黑椒鸡翼 ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs ᴡɪᴛʜ ʙʟᴀᴄᴋ ᴘᴇᴘᴘᴇʀ (𝟻ᴘᴄs) $58鸡翼皮香口略脆,鸡肉嫩滑有肉汁!🔸 蕃茄芝士焗肉丸 ᴍᴇᴀᴛʙᴀʟʟs ᴀʟʟᴀ ᴍᴀʀɪɴᴀʀᴀ (𝟻ᴘᴄs) $60火候控制好好,肉丸有肉汁唔干~🔸 烟猪肉忌廉粗意粉 ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ʙᴜᴄᴀᴛɪɴɪ
鸡翼皮香口略脆,鸡肉嫩滑有肉汁!
火候控制好好,肉丸有肉汁唔干~
🔸 烟猪肉忌廉粗意粉 ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ ʙᴜᴄᴀᴛɪɴɪ $148
饮管意粉唔系周围都有得食😆 意粉外面挂满忌廉汁嘅同时,意粉中心都吸咗啲汁,虽然邪恶但真系好好食🤤加埋烟猪肉嘅油提升咗成碟意粉嘅香味!
🔸 暴龙薄饼ᴛ-ʀᴇx ᴘɪᴢᴢᴀ $188
钟意食肉嘅朋友会钟意呢款全部都系肉嘅pizza! 但我就钟意蓝芝士苹果多啲~
🔸 ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ $34
正常发挥嘅咖啡☺️每次都嗌~
总括嚟讲所有嘢食都好高质好有诚意!而且价钱相宜~所以真系食过好多次!😍